skip to Main Content

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven

Ik ben Bonita van Kempen en ik ben moeder van 3 superleuke dochters Kim, Dewi en Kiki. Ook ben ik de trotse oma van 4 prachtige kleinkinderen; Mia, Manuel, Milou en Nina.

Mijn kinderen zijn alle drie volwassen, maar ik denk nog vaak terug aan hun kindertijd. Aan de gelukkige en waardevolle jaren en de mooie herinneringen. Maar ook aan de ingrijpende levensgebeurtenissen die binnen ons gezin hebben gezorgd voor groot verdriet en diepe rouw. Ik herinner me nog goed waar ik als moeder allemaal tegenaan liep; de grote en kleine problemen in de zorg en opvoeding van de kinderen. En de momenten dat ik soms met mijn handen in het haar zat en het even niet meer wist. Ook herinner ik me de tijdgeest waarin zij opgroeiden, een wezenlijk andere dan de wereld van nu. In mijn jarenlange zoektocht en ervaring als moeder heb ik veel geleerd. Over kinderen als het gaat om eigenheid en hun verrassende veerkracht en over mezelf als het gaat om vertrouwen op mezelf en luisteren naar mijn gevoel en intuïtie.

Als oma gaat het leerproces als vanzelf verder en verwonder ik me over de schoonheid, de onbevangenheid en puurheid van mijn kleinkinderen. Ieder op zijn of haar unieke manier, want ieder kind is nu eenmaal anders en ieder kind is goed zoals het is.

Volwassen worden

De weg naar volwassenheid die mijn kinderen hebben afgelegd omschrijf ik het liefst als een ontdekkingstocht, waarbij ze op zoek zijn gegaan naar hun eigen unieke kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Als moeder heb ik ze daarbij begeleid en steeds de boodschap meegegeven: Je bent goed zoals je bent. Vanuit deze gedachte konden mijn dochters zichzelf zijn als kind en kunnen ze zichzelf zijn als volwassene en als jonge moeders.

Vinden dat je goed bent zoals je bent en jezelf zijn; het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar toch is het iets dat ik ergens onderweg, in mijn zoektocht als mens, als vrouw en moeder, langzaam kwijtraakte of vergat te doen. Het zijn mijn dochters geweest die mij op hun beurt hebben herinnerd aan mijn kwaliteiten en erop hebben aangedrongen om opnieuw te vertrouwen op mezelf, te luisteren naar mijn gevoel en mijn hart te volgen. Het bracht me bij Sonnevelt Opleidingen waar ik de opleiding tot kindercoach heb gevolgd. Daar vond ik mijn passie en ontdekte ik waar mijn hart van gaat stralen: het werken met en begeleiden van kinderen en hun ouders.

Als kindercoach kijk en luister ik met een open blik en zonder oordeel en werk ik altijd vanuit de gedachte: Je bent goed zoals je bent! Het is mijn overtuiging dat het meegeven van deze boodschap aan jonge kinderen van grote waarde is en een stevige basis legt voor gezond zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

Kun jij, of jouw kind, op dit moment wel wat hulp gebruiken? Ben jij op zoek naar een plek waar je in alle rust jouw verhaal kunt vertellen? Ik loop graag een eindje met je mee en hoop ook jou een steun in de rug te mogen geven op weg naar een gelukkig, betekenisvol en MOOI LEVEN: BEAU VIDA!

Ik ontmoet je graag in mijn praktijk!

Met hartelijk groet,
Bonita

"Voorbij het oordeel van goed en fout is een open veld, ik ontmoet je daar."

RUMI

Mijn opleidingen

  • ‘Het leven zelf’, De belangrijkste leerschool
  • Opleiding Kindercoach, Sonnevelt Opleidingen
  • Docent Kindermassage, IMAS Trainingen
  • Praktische Psychologie, Maja Jeffkins
Back To Top